10 būdų, padėsiančių palikti komforto zoną
Ar girdėjai tokią frazę: „Stebuklai prasideda už komforto zonos ribų“? 

Jeigu ne, tai nuo šiol tebūnie tai tavo gyvenimo moto, nes pažadame – realizuodamas šiuos dešimt būdų patirsi tiek stebuklų, kiek Alisa nė sapnuose neregėjo.
Tik perspėjame, kad prie starto linijos tau reikės trijų pagrindinių atributų: noro, ryžto ir kantrybės. Bet pirmiausia – KODĖL KOMFORTO ZONA TAU YRA BLOOOO-GAAAAAI:
Kiekvienas iš mūsų turime savo mažesnių ar didesnių tikslų bei svajonių, tačiau kas gi tas didžiausias stabdis, neleidžiantis jų įgyvendinti? TAIP! Tai komforto zona.
 
Įdomiausia, jog pastaroji yra pavojinga tuo, jog ji visiškai nepavojinga! Mirksti kaip marinuotas agurkėlis stiklainyje, kol tavęs nepagriebia didžiulė ranka ir nesupjausto į baltą mišrainę. Komforto zona kenkia tavo ambicijoms, sumažina nepatirtų nuotykių, neatrastų galimybių ribas ir įkalina tarp senų, rūdyjančių baimių. Galiausiai tu tampi nelabai patenkintu, mažumėle nelamingu ir truputuką nuobodžiu žmogumi. Rinkis – būsi marinuotas agurkėlis ar tas, kuris tuos agurkėlius valgo! Taigi, ką daryti:
 
1. Keisk kasdienę rutiną.
Pirmiausia – gerai išanalizuok savo kasdienę veiklą ir pabandyk pakeisti nors kelias nedideles detales, pavyzdžiui, rytinę kavą pakeisk į puodelį žalios arbatos arba vietoj vakarinio voliojimosi ant sofos išeik prapūsti garbanas gryname ore. Palauk, kol tai taps kasdienybe ir, pamatysi, apetitas ims augti bevalgant – pereisi prie didesnių pokyčių.
 
2. Mažais žingsneliais eik link didelių tikslų
Pabodo nemėgstamas darbas? Nori keisti kvalifikaciją? Pradėk nuo kūdikio žingsnelių – po truputį ieškok naujo darbo, naujų galimybių, megzk pažintis, ryšius, kol dar neuždarei esamo darbo durų. Pasidomėk apie kvalifikacijos kėlimo, keitimo kursus, savarankiško mokymosi ar kitokio pobūdžio programas. Kiekvieną dieną paieškoms skirk bent valandėlę laiko, juk artėji prie didelio tikslo!
 
3. Nebijok klysti
Net bloga patirtis lygu gerai patirčiai. Tik nesugalvok visko mesti jei tik kas nepasisekė ar nepavyksta taip greitai, kaip tikėjaisi! Atmink, mielas drauge, niekas nesakė, jog vos peržengus komforto zonos liniją, tau ims sektis lyg sviestu patepta! Αtvirkščiai – ant to sviesto slysi, griūsi, stosies ir vėl tėkšies. PALIKTI KOMFORTO ZONĄ – TAI ĮVEIKTI NESĖKMĖS BAIMĘ.
 
4. Išbandyk naujus dalykus, plėsk pažinčių ratą!
Gyvas bendravimas šiandien tampa retėjančiu reiškiniu dėl mūsų fanatiško įsitraukimo į technologijų pasaulį. Būk kitoks – kviesk draugus susitikti, eik, bendrauk, kalbėk, išgirsk, patirk! Κlausykis kitų žmonių istorijų, plėsk pažinčių ratą ir pamatysi – ne tik atsiras tie, kurie tave ištrauks iš sofos pagalvėlių, bet ir tie seniai laukti bendraminčiai, su kuriais patirsi nepatirtus nuotykius, sujungsi jėgas bendrai veiklai, darbui, idėjoms!
 
5. Būk kantrus
Κantrybė – ne tik dorybė, bet ir tiesioginis kelias į sėkmę. “Greita” – būtent šiuo atveju mums asocijuojasi su „pigu“ ir „nekokybiška“. O tu juk brangiai vertini savo laiką ir sieki geriausio? Jau prieš tai kalbėjome apie nesėkmės, kurias reikia priimti kaip neįkainojamą patirtį, pamokas ir neišvengiamybę esant kelyje į pasitenkinimą bei savirealizaciją.
 
6. Pasitikėk savimi
Aš esu – jėga! Kartok tai kaip mantrą kiekvieną rytą, dieną ar vakarą. Esame tikri, jog turi begalybę gerų savybių, nepanaudoto ar užslėpto potencialo, kuris tiesiog marinuojasi kartu su tavimi tame agurkėlių stiklainyje. Nepamiršk, jog tam, kad įvertintas ir įkvepiantis tau nereikia būti nei Mocartu, nei Einšteinu. Nors lygiuotis į šiuos vunderkindus tikrai niekas nedraudžia!
 
7. Įveik savo didžiausias baimes
Bijai vandens? Susirask artimiausią baseiną ir gerą trenerį. Žiūrėk, gal po metų, kitų ir Nemuną perplauksi? 😉 Bijai aukščio? Turime pasiūlymą! Mūsų kaimynai lenkai turi nuostabius kalnus – Tatrus, o jų Gievonto viršukalnė kaip tik tau – google it! 😉 Na, gerai gerai, užteks ir išbandyti skrydį parašiutu ar laipiojimo sieną, bet pasiūlymas kopti į Gievontą vis dar galioja!
 
8. Pasiryžk bet kuriai naujai avantiūrai.
Draugas sako: „Ei, gal nori išsimaudyti eketėje?“ arba „Klausyk, varom 50 kilometrų pėčiomis pajūriu?“. Jeigu niekada to nedarei – valio, dar geriau! Jeigu pasiryši bent vienai iš šių avantiūrų, tai bus labai didelis žingsnis tolyn nuo komforto zonos. O jeigu visgi nuspręsi eiti į žygį, nuo komforto zonos nutolsi net 50 kilometrų, įsivaizduoji?!
 
9. Užsibrėžk tikslą, kuriam pasiekti reikia disciplinos
Ir vėl mes apie tikslus. Ir vėl mes apie kantrybę. Jokiu būdu nemanyk, jog nusipirkti traškučių parduotuvėje šiuo atveju yra tas tikslas, kuris padės išeiti iš komforto zonos. Na, nebent traškučių nevalgei jau dešimt metų J Žodžiu, reikia tokio tikslo, kuris pareikalautų disciplinos. Pavydžiui, užsibrėžk iki kitų metų nubėgti pusmaratonį arba suplanuok tokią kelionę, kuriai taupyti prireiktų pusę ar visus metus. Ugdom valią, pirmyn!
 
10. Dalinkis su pasauliu savo gabumais
Κaip ir minėjome, netikim, jog tu neturi nė vieno talento. O jeigu visgi… Galbūt turi kokį seniai stalčiukyje užgrūstą pomėgį? Ištrauk, nuvalyk dulkes, pasibučiuokite ir vėl pradėkite draugauti! Rezultatais dalinkis su draugais gyvai ir socialiniuose tinkluose. Draugų komplimentai taps stipria paskata, įpūs pasitikėjimo savimi ir motyvuos eiti į priekį! Žiūrėk, gal dar pomėgis peraugs į rimtą verslo planą?
 
Ei, žmogau! Kad ir kokių išminties perlų mes čia prižarstėm, visgi tai tik žodžiai. Žodžiai, kurie vien nuo pasvajojimo ar pasižymėjimo užrašų knygutėje neišsipildys. Nori kitokio gyvenimo? Naujų iššūkių? Patirčių? Nuotykių? Drąsos? Pradėk dabar, nes pirmadieniai dažniausiai neprasideda pokyčiais